The story

Ørjan Hopen (26) et fotballtalent fra Sogndal. Debuterte på Sogndal som 18-åring. Fast inventar på aldersbestemte landslag siden 2008. Gladgutt og spillopp-maker med et dødelig venstreben.

Bak denne fasaden skjuler det seg en annen historie. Ørjan har siden han var 13-14 år slitt med spillavhengighet. Han startet å spille allerede som 8-åring. På grunn av problemene som fulgte i kjølevannet av gamblinga, valgte han å legge opp toppfotballen allerede som 25-åring.

Nå skal han få orden på dette. Han er topp motivert for å kjempe en intens kamp om å komme tilbake til Eliteserien i løpet av 2019. Som han sier det selv: ”Dette er min siste og sikkert eneste sjanse til å komme på rett kjøl igjen. Jeg er klar til å ta kampen.”

I denne kampen som starter med en total livsstils-endring vil en god del hjelpere hjelpe han i en vanskelig bortekamp, som kan vare opptil ett år.
Vi følger livet til Hopen og hans hjelpere på svært tett hold 24 timer i uka, 7 dager i uka, til han forhåpentligvis løper ut på ei grønn matte i norsk Eliteserie igjen i 2019.

Underveis møter Hopen kjente idrettspersonligheter i inn og utland fra ulike idretter som utfordrer han. Alt med ett mål: Komme seg i form for å komme seg på jobb igjen.

Bortegård: Hopens hjem i Trøndelag under prosessen.

Hopen’s dødelige venstrefot i aksjon på frispark mot Rosenborg.
Tippeligaen 2014.

Smerte - Forsakelse - Grensesprenging - Ærlighet - Motgang - Mestring - Humor